Aikuiset

Aikuiset

AsiakaspolkuYksikköHakusanatLisätiedot
Diabetes tyypin 1 hoitopolkudiabetes, dm, DM, tyypin 1 diabetes, 1 tyypin diabetesta sairastavan hoitopolku
Työttömän terveystarkastustyötön, terveystarkastus, työkyky, työTyöttömän terveystarkastuksen tavoitteena on kartoittaa työttömän terveyteen liittyvät mahdolliset rajoitteet työllistymisen liittyen.
Aikuissosiaalityön palveluissa asiointiAikuissosiaalityösosiaalityö, sosiaaliohjaus, sosiaalinen kuntoutus, toimeentulotukiAikuissosiaalityö auttaa silloin, kun tarvitset tukea, ohjausta ja neuvontaa erilaisissa arkielämän hankalissa tilanteissa. Kartoitetaan yhdessä tilanteesi ja etsitään ongelmiisi ratkaisukeinoja.
Kaatumisen ehkäisy ja hoitokaatuminen, ikääntynytKaatumisen ehkäisyyn ja hoitoon kannattaa panostaa. Täältä saat hyviä vinkkejä kaatumistapaturman ehkäisyyn ja kaatumisen jälkihoitoon.
eAsiointia erilaisiin tarpeisiinomahoito, ajanvaraus, tietojen katselueAsiointimahdollisuuksista, ajanvaraus, yhteydenotto, viestinvälitys
Tekonivelleikkauspotilaan asiakaspolkuarthroosi, leikkaus, tekonivel, tekonivelleikkausTekonivelleikkaus tulee kyseeseen mikäli omahoito ei tuota tulosta ja arthroosista johtuva kipu heikentävät toimintakykyä ja elämänlaatua.
Dialyysi - hemodialyysipotilaan polkuDialyysihemodialyysiSosterissa on hemodialyysiyksikkö. Hemodialyysissä puhdistetaan veri kuona-aineista ja ylimääräinen nestelasti puretaan keinomunuaisen avulla.
Psyykkisen tuen tarvepsykiatria, psykoosi, psyykkinen sairausAikuispsykiatrialla hoidossa olevan asiakkaan hoitopolku
Dialyysi - kotihemodialyysipotilaan polkuDialyysihemodialyysi, kotihemodialyysiHemodialyysihoitoa vaativaa munuaisten vajaatoimintaa voidaan hoitaa sekä sairaalassa, että kotona. Kotona tapahtuva hoito aloitetaan, kun siitä on sovittu yhdessä potilaan ja hoitavan henkilöstön kanssa ja potilas on tiedoiltaan ja taidoiltaan valmis kotona tehtävän hoidon toteuttamiseen.
Dialyysi - peritoneaalidialyysipotilaan polkuDialyysimunuaisten vajaatoiminta, kotihoito, peritoneaalidialyysiPeritoneaalidialyysillä hoidettavaa munuaisten vajaatoimintaa voidaan hoitaa kotona. Kotona tapahtuva hoito aloitetaan, kun siitä on sovittu yhdessä potilaan ja hoitavan henkilöstön kanssa ja potilas on tiedoiltaan ja taidoiltaan valmis kotona tehtävän hoidon toteuttamiseen. Kotona tapahtuva hoito edellyttää myös fyysisen kunnon riittävyyttä.
Elintavoilla hyvinvointiaPäivi Laitinenravitsemus, uni, liikunta, elintapa, elintavat, ylipaino, kansansairaudet, kansantaudit, elintapamuutos, hyvinvointiElintapaohjauksen hoitomalli Sosterissa
MuistiasiakasAnu WuorioMuisti, muistiongelma, muistamattomuusMuistisairaan hoitopolku Sosterissa
Lähisuhdeväkivaltatyön asiakaspolkuväkivalta, aggressio, aggressiivisuus, pahoinpitelyVäkivalta on tietoinen teko. Jokaisella on oikeus saada apua lähisuhdeväkivaltaa kohdatessa.
Röntgeniin tulevan asiakaspolkuVirva Riikilä 24.7.2019/RadiologiaRöntgen, kuvantaminen, radiologia, kuvausRöntgentutkimus lähetteestä tulosten kuulemiseen.
Seksuaalineuvonnan asiakaspolkuseksuaalisuus, seksi, yhdyntä, haluttomuus, tunteetSeksuaalineuvonta voi olla tarpeen monissa elämäntilanteissa. Seksuaalineuvonnassa voidaan pureutua muun muassa seksuaali-identiteettikysymyksiin, haluttomuuteen, vuorovaikutuksen ja läheisyyden ongelmiin sekä tunteiden ilmaisuun.
PuheterapiaPuheterapia, puhevaikeus, ääntäminen, ääntämisen ongelmat, afasia, dysfasia, dysartria, dysfagia, dysfonia, presbyacusisAikuisten puheterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on tutkia ja hoitaa eri syistä johtuvia puheen, kielen, kommunikoinnin, äänentuoton ja nielemisen häiriöitä.
Seulonnat ja joukkotarkastuksetpapa, joukkotarkastus, papa-koe, mammografia, seulontatutkimuksetSeulonta ja joukkotarkastuksiin kuuluvat kohdunkaulansyövän seulontatutkimus, rintäsyöpätutkimus ja raskauden aikaiset seulontatutkimukset.
Tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettaminentupakka, tupakointi, nuuska, syöpäriski, suun terveys, keuhkosyöpäKeinoja ja hyviä ohjeita tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettamiseen.
Palliatiivinen hoitoKipu- ja palliatiivinen pkl, Tehosa, Kuntoutusosasto 2oireenmukainen hoito, palliatiivinen hoito, saattohoito, syöpä, kipu, kivunhoitoHoitopolkuun on kuvattu palliatiivisen potilaan hoito Sosterissa. Potilas siirtyy palliatiiviseen, eli oireenmukaiseen hoitoon kun vakavaa sairautta ei pystytä enää parantamaan. Palliatiivinen hoito edeltää saattohoitovaihetta, joka voi kestää jopa vuosia.
Raskauden keskeytys lääkkeilläraskauden keskeytys, lääkkeellinen keskeytysTietoa lääkkeellisen raskauden keskeytyksen vaiheista.
Päiväkirurgisen potilaan hoitopolkuPäiväkirurgia/J.Korppi&T.Torpakkopäiväkirurgia, leikkaus, toimenpidePäiväkirurginen hoitopolku, potilasohjeita
Elinsiirtoa odottavan potilaan hoitopolkuDialyysielinsiirto, keuhkot, maksa, munuainen, sydän
Hyvinvoinnin edistämisen työyhteisömallihyvinvointi, työhyvinvointi, elintapaohjaus, työyhteisömalli, hyvinvoinnin edistäminenHyvinvoinnin edistäminen työyhteisöissä
Synnytyspelkopotilaan asiakaspolkusynnytys, synnytyspelko, riskisynnytys, riskisynnyttäjäSynnytyspelon kasvaessa liian suureksi on hyvä hakea apua, ja onneksi sitä on saatavissa. Keskusteleminen terveydenhoitajan, kätilön, lääkärin tai tarvittaessa psykologin kanssa usein auttaa.
Kiireellisen hammashoidon asiakaspolkuhammashoito, kiireellinenKiireellisessä hammashoidossa hoidamme mm. hammassärkypotilaat ja hammastapaturmat
Kiireettömän hammashoidon asiakaspolkuhammashoito, kiireetönKiireetöntä hammashoitoa on esimerkiksi hammaslääkärin tekemät ääräaikaistarkastukset ja säännölliset suuhygienistikäynnit.