Aikuiset

Aikuiset

AsiakaspolkuYksikköHakusanatLisätiedot
Diabetes tyypin 1 hoitopolkudiabetes, dm, DM, tyypin 1 diabetes, 1 tyypin diabetesta sairastavan hoitopolku
Työttömän terveystarkastusTyöttömällä henkilöllä on oikeus saada terveydenhuollon palveluja omalta terveysasemalta.
Aikuissosiaalityön palveluissa asiointiAikuissosiaalityösosiaalityö, sosiaaliohjaus, sosiaalinen kuntoutus, toimeentulotukiAikuissosiaalityö auttaa silloin, kun tarvitset tukea, ohjausta ja neuvontaa erilaisissa arkielämän hankalissa tilanteissa. Kartoitetaan yhdessä tilanteesi ja etsitään ongelmiisi ratkaisukeinoja.
eAsiointia erilaisiin tarpeisiinomahoito, ajanvaraus, tietojen katselueAsiointimahdollisuuksista, ajanvaraus, yhteydenotto, viestinvälitys
Dialyysi - hemodialyysipotilaan polkuDialyysihemodialyysiSosterissa on hemodialyysiyksikkö. Hemodialyysissä puhdistetaan veri kuona-aineista ja ylimääräinen nestelasti puretaan keinomunuaisen avulla.
Psyykkisen tuen tarvepsykiatria, psykoosi, psyykkinen sairausAikuispsykiatrialla hoidossa olevan asiakkaan hoitopolku
Dialyysi - kotihemodialyysipotilaan polkuDialyysihemodialyysi, kotihemodialyysiHemodialyysihoitoa vaativaa munuaisten vajaatoimintaa voidaan hoitaa sekä sairaalassa, että kotona. Kotona tapahtuva hoito aloitetaan, kun siitä on sovittu yhdessä potilaan ja hoitavan henkilöstön kanssa ja potilas on tiedoiltaan ja taidoiltaan valmis kotona tehtävän hoidon toteuttamiseen.
Dialyysi - peritoneaalidialyysipotilaan polkuDialyysimunuaisten vajaatoiminta, kotihoito, peritoneaalidialyysiPeritoneaalidialyysillä hoidettavaa munuaisten vajaatoimintaa voidaan hoitaa kotona. Kotona tapahtuva hoito aloitetaan, kun siitä on sovittu yhdessä potilaan ja hoitavan henkilöstön kanssa ja potilas on tiedoiltaan ja taidoiltaan valmis kotona tehtävän hoidon toteuttamiseen. Kotona tapahtuva hoito edellyttää myös fyysisen kunnon riittävyyttä.
Elintavoilla hyvinvointiaravitsemus, uni, liikunta, elintapa, elintavat, ylipaino, kansansairaudet, kansantaudit, elintapamuutos, hyvinvointiElintapaohjauksen hoitomalli Sosterissa
Lähisuhdeväkivaltatyön asiakaspolkuväkivalta, aggressio, aggressiivisuus, pahoinpitelyVäkivalta on tietoinen teko. Jokaisella on oikeus saada apua lähisuhdeväkivaltaa kohdatessa.
Röntgeniin tulevan asiakaspolkuVirva Riikilä 24.7.2019/RadiologiaRöntgen, kuvantaminen, radiologia, kuvausRöntgentutkimus lähetteestä tulosten kuulemiseen.
Seksuaalineuvonnan asiakaspolkuseksuaalisuus, seksi, yhdyntä, haluttomuus, tunteetSeksuaalineuvonta voi olla tarpeen monissa elämäntilanteissa. Seksuaalineuvonnassa voidaan pureutua muun muassa seksuaali-identiteettikysymyksiin, haluttomuuteen, vuorovaikutuksen ja läheisyyden ongelmiin sekä tunteiden ilmaisuun.
PuheterapiaPuheterapia, puhevaikeus, ääntäminen, ääntämisen ongelmat, afasia, dysfasia, dysartria, dysfagia, dysfonia, presbyacusisAikuisten puheterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on tutkia ja hoitaa eri syistä johtuvia puheen, kielen, kommunikoinnin, äänentuoton ja nielemisen häiriöitä.
Seulonnat ja joukkotarkastuksetpapa, joukkotarkastus, papa-koe, mammografia, seulontatutkimuksetSeulonta ja joukkotarkastuksiin kuuluvat kohdunkaulansyövän seulontatutkimus, rintäsyöpätutkimus ja raskauden aikaiset seulontatutkimukset.
Tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettaminentupakka, tupakointi, nuuska, syöpäriski, suun terveys, keuhkosyöpäKeinoja ja hyviä ohjeita tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettamiseen.
Raskauden keskeytys lääkkeilläraskauden keskeytys, lääkkeellinen keskeytysTietoa lääkkeellisen raskauden keskeytyksen vaiheista.