Aikuiset

Aikuiset

AsiakaspolkuYksikköHakusanatLisätiedot
Diabetes tyypin 1 hoitopolkudiabetes, dm, DM, tyypin 1 diabetes, 1 tyypin diabetesta sairastavan hoitopolku
Työttömän terveystarkastusTyöttömällä henkilöllä on oikeus saada terveydenhuollon palveluja omalta terveysasemalta.
Aikuissosiaalityön palveluissa asiointiAikuissosiaalityösosiaalityö, sosiaaliohjaus, sosiaalinen kuntoutus, toimeentulotukiAikuissosiaalityö auttaa silloin, kun tarvitset tukea, ohjausta ja neuvontaa erilaisissa arkielämän hankalissa tilanteissa. Kartoitetaan yhdessä tilanteesi ja etsitään ongelmiisi ratkaisukeinoja.
eAsiointia erilaisiin tarpeisiinomahoito, ajanvaraus, tietojen katselueAsiointimahdollisuuksista, ajanvaraus, yhteydenotto, viestinvälitys
Dialyysi - hemodialyysipotilaan polkuDialyysihemodialyysiSosterissa on hemodialyysiyksikkö. Hemodialyysissä puhdistetaan veri kuona-aineista ja ylimääräinen nestelasti puretaan keinomunuaisen avulla.
Dialyysi - kotihemodialyysipotilaan polkuDialyysihemodialyysi, kotihemodialyysiHemodialyysihoitoa vaativaa munuaisten vajaatoimintaa voidaan hoitaa sekä sairaalassa, että kotona. Kotona tapahtuva hoito aloitetaan, kun siitä on sovittu yhdessä potilaan ja hoitavan henkilöstön kanssa ja potilas on tiedoiltaan ja taidoiltaan valmis kotona tehtävän hoidon toteuttamiseen.
Dialyysi - peritoneaalidialyysipotilaan polkuDialyysimunuaisten vajaatoiminta, kotihoito, peritoneaalidialyysiPeritoneaalidialyysillä hoidettavaa munuaisten vajaatoimintaa voidaan hoitaa kotona. Kotona tapahtuva hoito aloitetaan, kun siitä on sovittu yhdessä potilaan ja hoitavan henkilöstön kanssa ja potilas on tiedoiltaan ja taidoiltaan valmis kotona tehtävän hoidon toteuttamiseen. Kotona tapahtuva hoito edellyttää myös fyysisen kunnon riittävyyttä.
Elintavoilla hyvinvointiaravitsemus, uni, liikunta, elintapa, elintavat, ylipaino, kansansairaudet, kansantaudit, elintapamuutos, hyvinvointiElintapaohjauksen hoitomalli Sosterissa
Lähisuhdeväkivaltatyön asiakaspolkuväkivalta, aggressio, aggressiivisuus, pahoinpitelyVäkivalta on tietoinen teko. Jokaisella on oikeus saada apua lähisuhdeväkivaltaa kohdatessa.
Röntgeniin tulevan asiakaspolkuVirva Riikilä 24.7.2019/RadiologiaRöntgen, kuvantaminen, radiologia, kuvausRöntgentutkimus lähetteestä tulosten kuulemiseen.
Alkoholi katkaisuhoitoa-klinikkaalko, alkoholi, katko, katkaisu, vieroitus, riippuvuusAlkoholiriippuvaiselle on ominaista usein toistuva- tai jatkuva alkoholinkäyttö. Alkoholin käytöstä seuraa psyykkiset ja fyysiset vieroitusoireet, minkä vuoksi alkoholin käyttö helposti jatkuu, haitoista huolimatta. Hoitoon kannattaa hakeutua, mikäli ei kykene lopettamaan alkoholin käyttöään omin avuin.
Seksuaalineuvonnan asiakaspolkuseksuaalisuus, seksi, yhdyntä, haluttomuus, tunteetSeksuaalineuvonta voi olla tarpeen monissa elämäntilanteissa. Seksuaalineuvonnassa voidaan pureutua muun muassa seksuaali-identiteettikysymyksiin, haluttomuuteen, vuorovaikutuksen ja läheisyyden ongelmiin sekä tunteiden ilmaisuun.
PuheterapiaPuheterapia, puhevaikeus, ääntäminen, ääntämisen ongelmat, afasia, dysfasia, dysartria, dysfagia, dysfonia, presbyacusisAikuisten puheterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on tutkia ja hoitaa eri syistä johtuvia puheen, kielen, kommunikoinnin, äänentuoton ja nielemisen häiriöitä.
Seulonnat ja joukkotarkastuksetpapa, joukkotarkastus, papa-koe, mammografia, seulontatutkimuksetSeulonta ja joukkotarkastuksiin kuuluvat kohdunkaulansyövän seulontatutkimus, rintäsyöpätutkimus ja raskauden aikaiset seulontatutkimukset.
Tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettaminentupakka, tupakointi, nuuska, syöpäriski, suun terveys, keuhkosyöpäKeinoja ja hyviä ohjeita tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettamiseen.
Palliatiivinen hoitooireenmukainen hoito, palliatiivinen hoito, saattohoito, syöpä, kipu, kivunhoitoHoitopolkuun on kuvattu palliatiivisen potilaan hoito Sosterissa. Potilas siirtyy palliatiiviseen, eli oireenmukaiseen hoitoon kun vakavaa sairautta ei pystytä enää parantamaan. Palliatiivinen hoito edeltää saattohoitovaihetta, joka voi kestää jopa vuosia.