Ikääntyneet

Ikääntyneet

AsiakaspolkuYksikköHakusanatLisätiedot
Kaatumisen ehkäisy ja hoitokaatuminen, ikääntynytKaatumisen ehkäisyyn ja hoitoon kannattaa panostaa. Täältä saat hyviä vinkkejä kaatumistapaturman ehkäisyyn ja kaatumisen jälkihoitoon.
eAsiointia erilaisiin tarpeisiinomahoito, ajanvaraus, tietojen katseluTietoa sähköisestä asioinnista Sosterin yksiköissä
Kuntoutuspotilaan hoitopolku kuntoutusosastollakuntoutus, kotiutuminenPotilaan kuntoutuminen kuntoutusosastolla
Elintavoilla hyvinvointiaravitsemus, uni, liikunta, elintapa, elintavat, ylipaino, kansansairauden, kansantaudit, elintapamuutos, hyvinvointiElintapaohjauksen hoitomalli Sosterissa
MuistiasiakasAnu WuorioMuisti, muistiongelma, muistamattomuusMuistisairaan hoitopolku Sosterissa
Lähisuhdeväkivaltatyön asiakaspolkuväkivalta, aggressio, aggressiivisuus, pahoinpitelyVäkivalta on tietoinen teko. Jokaisella on oikeus saada apua lähisuhdeväkivaltaa kohdatessa.
Röntgeniin tulevan asiakaspolkuVirva Riikilä 24.7.2019/RadiologiaRöntgen, kuvantaminen, radiologia, kuvausRöntgentutkimus lähetteestä tulosten kuulemiseen.
Seksuaalineuvonnan asiakaspolkuseksuaalisuus, seksi, yhdyntä, haluttomuus, tunteetSeksuaalineuvonta voi olla tarpeen monissa elämäntilanteissa. Seksuaalineuvonnassa voidaan pureutua muun muassa seksuaali-identiteettikysymyksiin, haluttomuuteen, vuorovaikutuksen ja läheisyyden ongelmiin sekä tunteiden ilmaisuun.
Seulonnat ja joukkotarkastuksetpapa, joukkotarkastus, papa-koe, mammografia, seulontatutkimuksetSeulonta ja joukkotarkastuksiin kuuluvat kohdunkaulansyövän seulontatutkimus, rintäsyöpätutkimus ja raskauden aikaiset seulontatutkimukset.
Palliatiivinen hoitooireenmukainen hoito, palliatiivinen hoito, saattohoito, syöpä, kipu, kivunhoitoHoitopolkuun on kuvattu palliatiivisen potilaan hoito Sosterissa. Potilas siirtyy palliatiiviseen, eli oireenmukaiseen hoitoon kun vakavaa sairautta ei pystytä enää parantamaan. Palliatiivinen hoito edeltää saattohoitovaihetta, joka voi kestää jopa vuosia.
Hammashoidon asiakaspolku ikääntyneillehammashoito, ikääntyneet, ikäihmisetTietoa ikääntyneiden kiireettömän hammashoidon asiakaspolusta.